Gyermekleukémia Alapítvány

Fodor Zsuzsanna kurátor, Farkas Erika kommunikációs vezető
2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány néven alapított nonprofit szervezet célja a Magyarország területén élő leukémiás és egyéb daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése. Hosszú nevük: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány.

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító tevékenységhez, valamint a leukémiás gyermekeket nevelő családok életkörülményeinek javításához.

Ennek szellemében az évek során több száz családnak nyújtotta havi anyagi támogatást, családtámogatási programuk keretében, valamint térítésmentes integrált nyári táborokban tudnak részt venni a gyógyulófélben lévő leukémiás gyerekek és egészséges testvéreik. A gyermekek így nem hagyják teljesen maguk mögött a komfortzónájukat, mindig mellettük áll egy biztos pont, egy családtag a táborban. Szintén fontos szempont, hogy a beteg gyermek nem csak beteg társaival találkozik hanem megkezdheti a visszaintegrálódást a hétköznapi, kórházaktól mentes életbe is. A gyógyítása érdekében folyó kutatásokat is kiemelten támogatják.